歡迎掃碼關注

首頁

木結構圖書館設計——極簡現代

時間:2022-04-09

SOM已完成了位于加利福尼亞長灘市中心的新Billie Jean King主圖書館。

最先進的木結構建筑具有獨特且可辨認的內部空間,可最大限度地擴大面積,并提高用戶的可及性和員工效率。

skidmore, owings & merrill (SOM) has completed the new billie jean king main library situated at the heart of downtown long beach, in california. the state-of-the-art, structural timber building features distinct and identifiable interior spaces that maximize square footage and enhance user accessibility and staff efficiency.

SOM的設計提供了一個友好而靈活的環境,如今每天可接待超過1000名的游客。為了吸引社區內部的人潮,圖書館提供了各種便利設施,如家庭學習中心,兒童閱覽室,退伍軍人資源中心以及帶有單獨入口的多功能廳。

該建筑還容納了具備電影剪輯,3D打印和機器人功能的創客空間。除此之外,參觀者還可以在兩層的書架上細細品味,在此擺放著超過30萬本的書籍,其中包括南加州最大的漫畫和圖畫小說集之一。

the design by SOM provides a welcoming and flexible environment that now serves more than 1,000 daily visitors. to lure the community inside, the library includes a variety of amenity spaces, such as a family learning center, children’s reading room, veterans’ resource center, and multipurpose rooms with separate entrances. the building also houses maker spaces with capabilities for film editing, 3D printing, and robotics. on top of all that, visitors can peruse two-floors of shelves holding more than 300,000 books, including one of the largest comics and graphic novel collections in southern california.

穿過一個向天空開放的引人入勝的兩層采光井后,歡迎參觀者進入一個大型中庭。帶有寬敞天窗的中庭為室內空間可提供充足的自然光線。

整個空間感覺像是一個寬敞的亭子,視野極廣,柔和的照明彌漫在相鄰的閱覽室,工作室和書庫中。它還會在一天的過程中發生變化,可容納研討會,社交聚會,展覽和公共活動。

after passing through a dramatic two-story light well that opens to the sky, visitors are welcomed into a large central atrium. this atrium -topped with a generous clerestory- provides the interiors with an enhanced sense of porosity and abundant natural light. the space feels like an expansive pavilion, with extensive sight-lines throughout and soft illumination permeating the adjacent reading rooms, studios, and book stacks. it also transforms over the course of a day, accommodating workshops, social gatherings, exhibits, and public events.

中庭的主樓層旁是兒童文學領域和一個封閉式的溫控室,里面存放著圖書館的特殊藏書。計算機,安靜的閱讀區,專門的青少年區和創客空間位于二樓,以及四周全高玻璃窗上的休息座位,為使用者提供一覽無余的林肯公園和周圍社區景致。

just off the atrium’s main level are the children’s literature area and an enclosed, temperature-controlled room that houses the library’s special collections. computers, quiet reading areas, a dedicated teen zone, and maker spaces are available for use on the second floor, as well as lounge seating along the perimeter’s full height glazing that offers occupants unobstructed views of the adjoining lincoln park and surrounding neighborhood.

建筑師:SOM

地點:美國 長灘市

來源:搜建筑

綠色裝配式建筑網版權聲明:文章來源網絡,版權歸原作者及原出處所有。如涉侵權或原版權所有者不同意轉載,請及時聯系我們。

關閉
香港三级日本三级a视频_亲子乱子伦视频公交车上高潮_熟妇五十路六十路息与子_久久亚洲精品无码网站
<蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <蜘蛛词>| <文本链> <文本链> <文本链> <文本链> <文本链> <文本链>